În această poveste scurtă horror, Marian descoperă pe pielea sa că nu e un lucru bun să te joci cu necunoscutul, și că necunoscutului nu îi plac jocurile.


Degetul

 

Marian era genul de tip căruia îi plăcea să stea cu degetul în buric. Asta era pasiunea lui. Fie că se uita la meci, un film sau lăsa clipurile de pe YouTube să ruleze unul după celălalt, cu o mâna își înfunda fața cu chipsuri și suc ieftin și degetul arătăror de la cealaltă mâna avea locul de onoare, plantat strategic în buric.

După ce a fost concediat de la ultimul loc de muncă, asta era ocupația principală în fiecare zi. Grămezi de chipsuri și găleți de suc. Descărcat filme, prins meciuri și binge-watch-uri de clipuri cel puțin ciudate, până dimineața. Și toate acestea, cu nelipsitul deget în buric.

Într-o astfel de seară, începu cu clipuri despre teorii ale conspirației, continuă cu societăți secrete și adormi pe ritualuri și invocări. Pe la amiază, când se trezi, se întinse și observă o lumină colorată pe degetul arătător. Îl studie îndelung și îl puse din nou la locul său de cinste. Dar, de data asta, ceva nu era tocmai la fel. Degetul continuă să intre, până dispăru cu totul. Marian avu nevoie de câteva secunde bune să își dea seama ce s-a întâmplat.

Sări dintre pungi și sticle în picioare și fugi la oglindă. Degetul era pierdut cu totul în buric. Nu simți durere, așa că încercă să-l scoată. Reuși fără probleme și privi înăuntru. O lumină slabă scăpără schimbându-și culoarea. Parcă un întreg univers se formă în stomacul lui. Mâncă repede o felie de pizza veche și rece și își spălă gâtul cu niște suc verde, dar nimic. Universul continuă să lumineze multicolor.

Încântat de noua descoperire, începu să-i ofere lucruri. Primul pas: niște chipsuri pisate. Le strânse în mâini și le presăra cu grijă, acestea dispărând, fără ca el să simtă ceva. Continuă cu niște suc. La fel. Aruncă niște ciocolată și o lamă de mestecat. Toate dispăreau fără urmă, lumina rămânând neschimbată. Se hotărî să încerce un creion. Îl introduse cu grijă, cu fața spre oglindă și acesta se pierdu în universul minuscul. Continuă așa ore în șir, scăpând de lucrurile de care nu avea nevoie. Când, într-un final, i se făcu somn. Își trase un tricou mai strâmt pe el, ca nu care cumva să piardă ceva prețios acolo fără să vrea și se culcă.

Se trezi după vreo două ore transpirat. Avea dureri groaznice de burtă și o lumină puternică forță materialul subțire și vechi al tricoului. Gaura parcă se mări și agonia se luă după ea. Întunericul din cameră era străpuns de raze albe când tricoul se rupse. O gheară neagră îl perforă și un deget gros se mișca nebun.

Dacă până acum Marian oferea tributuri necunoscutului, era vremea necunoscutului să-l răsplătească și să-i trimită ceva înapoi. Degetul odios cu gheara neagră continua să împingă.


Pentru mai multe povești scurte horror, poți descărca culegerea de povești scurte #30in30 Din Întuneric.

Dacă îți plac poveștile mele, poți să îmi lași un like pe pagina de facebook, aici: facebook.com/mihai.fiction.

Credit Art: Sabrina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *