Vlad primește o invitație neobișnuită pentru a face parte dintr-un grup neobișnuit. Citeste această poveste fantasy și află dacă Vlad va face parte din Firma.


Firma

 

Plicul era dintr-o hârtie scumpă. Trebuia să fie, ei nu se încurcau cu lucruri ieftine. Vlad îl plimbă printre degete, îl mirosi și îl privi îndelung. Sigiliul roșu aprins ieșea în evidență ca o pată de sânge pe hârtia albă. Încercă să-l îndepărteze ușor cu un cuțit de plicuri. Privea cele două puncte de pe sigiliu în timp ce își strecura ușor cuțitul pe sub el: ei și noi. Vlad urma să facă trecerea.

Așeză sigiliul într-un sertar și deschise plicul. O foicică de mărimea unei cărți de vizită îl aștepta înăuntru. Din aceeași hârtie scumpă și cu o cerneală incandescentă indica locul și data întrunirii.

Vlad părăsi biroul și își anunță secretara că urmează să lipsească toată săptămâna. Îi zâmbi și se îndreptă spre apartamentul său din centrul orașului. Din câte știa, era cel mai tânăr care urma să aibă această onoare. Mulți dintre cei care lucrau pentru ei, nu știau cine erau ei cu adevărat. Dar Vlad, prin carisma și inteligența sa, reuși să se facă remarcat și își câștigă locul la masa cea mare. Trebuia să se odihnească, mâine era ziua cea importantă. Poate cea mai importantă zi din viața lui.

Se trezi repede. Era nerăbdător și simți cum inima aproape că îi sare din piept. După rutina de dimineață și micul dejun se îmbrăcă și porni. Privi din nou mesajul sângeriu și urcă în mașină.

Drumul îl duse spre ieșirea din oraș, până în mijlocul deșertului. Lăsă mașina și continuă pe jos, lăsând în spate nisip și pietre gigantice cărămizii. În spatele uneia, observă intrarea. Era de dimensiunea unei uși înalte și întunecate. Fără să gândească, păși înăuntru.

Străbătu un coridor întunecat. Totul în jurul lui era negru și se ghidă doar după pereții uzi. În cele din urmă, văzu o lumină și o urmă. Era acum într-o cameră albă, unde îl aștepta o femeie în spatele unui birou. Se prezentă și ea îi ceru învitația. O păstră și îl învită să se dezbrace. Puțin reticent, urmă ordinul și după ce era gol pușcă, fu invitat, prin apăsarea unui buton, să treacă în camera următoare. O mulțime de jeturi cu aburi îi învăluiau corpul. O altă ușă se deschise și el păși înăuntru.

Camera era mică și la fel de albă, având doar o masă cu un halat imaculat. Îl îmbrăcă și așteptă. La scurt timp, peretele se deschise și unul dintre superiorii săi îl invită înăuntru.

Din nou, totul era alb. Pe stânga și pe dreapta, băncile din lemn erau ocupate de bărbați în vârstă iar în față, în spatele unui podium, un bărbat care putea fi confundat cu bunicul cuiva, citea dintr-o carte cu pagini albe. Vlad încerca să descifreze ceea ce zicea, dar zgomotele, clicurile și silabele lungi păreau din altă lume. În tot acest timp, perdeaua din spatele podiumului vibra și flutura.

Conducătorul Ședinței, cum îl numi Vlad în gând, termină predica și închise cartea albă. 

– Urmează primul contact.

Vlad fu poftit pe scenă și condus spre perdeaua care acum era liniștită, în timp ce restul bărbaților părăsiseră camera. Era doar el, Conducătorul Ședinței și ce era dincolo de perdea.

O mână ieși în semn de salut, pe care Vlad o strânse hotărât. Perdeaua începu să facă valuri și mâna se transformă tentacule care îi cuprinse brațul. Un zgomot macabru și un miros putred se scurse de dincolo de perdea, în timp ce Vlad ținea mâna ferm.

La fel de repede pe cum a început transformarea, tentaculele au reluat forma umană. Mâna s-a retras în spatele perdelei și expresia de pe fața Conducătrului Ședinței fu una mulțumită.

– Primul contact a fost un succes. Mâine urmează să-ți primești atribuțiile.


Această poveste fantasy face parte din culegerea de povestiri scurte, pe care poți să o descarci de aici, #30in30 Din Întuneric.

Dacă îți plac poveștile mele, poți să îmi lași un like pe pagina de facebook, aici: facebook.com/mihai.fiction.

Credit Art: Sabrina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *