O poveste mistery în care o vizită la o fermă de animale ia o întorsătură nedorită.


Oglinda retrovizoare

 

Era o zi obișnuită de sâmbătă. Soarele strălucea din spatele norilor albi plantați ici și colo pe cerul albastru. Amelie, care avea doar 5 ani la vremea aceea, mă aștepta pe bancheta din spate a mașinii. ”Tati, tati, hai să mergem!” mă striga cu glasul ei plăpând. ”Vreau să văd animăluțele!”

M-am îndreptat spre mașină cât de repede am putut și, zâmbind, am închis portiera. O vedeam în oglinda retrovizoare cum zâmbea și cum își strângea în brațe păpușa făcută de mama ei. Purta acea păpușă cu bluză albăstruie și ochi mari din nasturi peste tot.

Mi-a fost greu singur de la moartea lui Elizabeth, dar zâmbetul și inocența lui Amelie mi-au dat putere. Am pornit mașina, am făcut dreapta pe stradă și, după o oră de mers, ne-am oprit la Ferma Animalelor. În parcare erau câteva mașini răsfirate și am oprit lângă un Ford, model mai vechi, roșu aprins. 

Amelie sare din mașină și, cu zâmbetul pe buze, exclamă că vrea să vadă poneii. O țin de mână și ne îndreptăm spre intrare, de unde cumpăr 2 bilete. Amelie mă lasă de mână și o ia la fugă printre țarcurile cu animale. Așa face de fiecare dată și, de fiecare dată, o găsesc la țarcul cu ponei.

În afară de acea zi. Aștept minute în șir lângă țarc, dar Amelie nu apare. Încerc să o caut prin tot parcul, dar fără folos. Angajații parcului îl închid și încercăm să o căutăm cu toții până la sosirea poliției. După declarații, martori, descrieri, am aflat că o singură mașină a plecat din parcare după ce dispariția a fost anunțată: Fordul roșu.

Polițiștii propun o altă teorie, și anume că fetița a dispărut în pădurea de lângă fermă.

Timpul a trecut și rezultatele nu au apărut. Nici urmă de Amelie a mea. Polițiștii insistau pe teoria cu pădurea, dar eu eram sigur că Fordul roșu avea de-a face cu dispariția fiicei mele. 

Luni la rândul am încercat să găsesc acea mașină roșie. Am verificat toate site-urile și anunțurile de vânzare de mașini, dar fără succes.

Până când, după 2 ani, într-o zi, am dat peste un anunț de vânzare al unui Ford roșu aprins, cu 5 poze, care m-a tulburat. Primele 4 poze prezentau mașina din afară, lustruită, de un roșu sângeriu. 

Ultima poză prezenta interiorul mașinii, poza fiind făcută dintre cele 2 scaune din față, cu bordul mașinii văzut clar și în oglinda retrovizoare o păpușă cu bluză albăstruie și ochi mari din nasturi.

oglinda retrovizoare

Povestea face parte din culegerea de povești scurte, pe care poți să o descarci de aici, #30in30 Din Întuneric.

Dacă îți plac poveștile mele, poți să îmi lași un like pe pagina de facebook, aici: facebook.com/mihai.fiction.

Credit Art: Flo Facebook | Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *