În această poveste scurtă horror, Alina descoperă ca părul poate fi un adevărat adversar, și unul periculos de-a dreptul.


Păr

 

Alina ieși de la duș și se pregăti de somn. Era prima ei noapte în noul apartament, retras, la marginea orașului. Exact de ce avea nevoie după ce s-a întâmplat la vechiul loc de muncă. Voia să fie departe de oraș și de oameni. Avea nevoie de un nou început. Urma să lucreze de acasă, și, cu timpul, urma să își caute ceva în oraș. Încet-încet urma să se pună din nou pe picioare. 

Atunci a fost și prima seară când a auzit acel zgomot ciudat din scurgerea de la cadă. Parcă un vuiet venise din fundul pământului, gata să înghită tot ce îi ieșea în cale. Alina a trecut cu vederea, așa era într-o casă nouă, sunt tot felul de sunete ciudate cu care trebuie să te obișnuiești. Nu era prima chirie în care stătuse.

Zilele treceau destul de ușor. Alina și-a găsit un job ca și o secretară virtuală pentru un tip din Anglia. Comanda mâncare, se uita peste propuneri și le corecta unde era nevoie și făcea rezervări. Uneori vorbea și cu potențiali clienți. Toate astea o bucurau nespus, începea să se pună pe picioare.

Primul incident fu în urmă cu ceva timp. Se pregăti de duș și sesiză păr adunat în scurgerea de la cadă. Încercă să-l curețe și reuși să scoată aproximativ lungimea unui antebrat. Se scârbi și îl aruncă în toaletă. Vomită. Era imposibil ca ea să fi lăsat atât de mult păr, și atât de lung, de când se mutase. Probabil fostul chiriaș nu curățase după el. Îl înjură și făcu rapid duș.

ZIlele următoare, părul era din ce în ce mai mult. Mult mai mult decât putu Alină să lase în toată viața ei. De fiecare dată când trăgea de el, un miros dezgustător părăsi scurgerea și sunete de agonie îl acompaniau. O cuprinse o jenă uriașă de fiecare dată când vru să-l sune pe proprietar, și renunță la fiecare încercare.

Se hotărî să scape de problemă. Turnă o mulțime de prafuri și soluții pentru curățat, spirt, șampon și tot ce îi mai trecu prin cap. Era la capătul puterilor. Mirosul era nebun și îi zgâria nările iar sunetele erau din ce în ce mai întunecate și înecate. În cele din urmă, totul se opri. Alina scoase ultima bucată de păr. Era liniște, mirosul se opri și nu era nici urmă de păr. Îl aruncă pe tot și în acea seara, Alina dormi în liniște.

A doua zi, reuși să evite baia până aproape de seară. Se spălă pe dinți în grabă și se puse pe treabă. Avea de făcut rapoarte, rezervări și discuții cu doi potențiali clienți destul de importanți. Seara veni repede și Alina se pregăti de o baie fierbinte. Dădu drumul la apă și își puse albumul ei favorit. Aprinse niște lumânări parfumate și, în sfârșit, era relaxată.

După ce toată apa se scurse și Alina se ștergea, observă niște firicele de păr adunate în scurgerea de la cadă. Sângele începu să îi fiarbă. Apucă firele ușor și trase de ele. Părul ieșea din cadă ușor. Alina trase cu putere și părul parcă nu se mai oprea. În scurt timp, cada era aproape plină de un păr negru, unsuros care răspândea un miros mort. Alina trase nervoasă, simțind cum o ia razna, metru după metru de păr. Baia era acum plină.

Peste tot în jurul ei, părul era acum stăpân pe acea încăpere. Alina se pierduse în asaltul ei nebun și observă prea târziu că universul ei era acum în mijlocul unui ghem de păr. Se opri. Privi ceea ce cunoștea a fi baia ei, cum se apropie de ea. Fire subțiri și mănunchiuri întregi îi cuprindeau brațele și picioarele. Incizii milimetrice începeau să-i apară pe piele în timp ce părul se afunda în carnea ei. Țipă, dar degeaba. Nimeni nu o auzi în ghemul acela negru.

Încet, părul, purtând mici părți din Alina, se retrase în scurgerea de la cadă.


Pentru mai multe povești scurte horror, poți descărca culegerea de povești scurte #30in30 Din Întuneric.

Dacă îți plac poveștile mele, poți să îmi lași un like pe pagina de facebook, aici: facebook.com/mihai.fiction.

Credit Art: Sabrina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *