Cât de mult timp poți să rămâi singur în nemărginirea spațiului? Și ce poți să faci când ai ajuns la capătul răbdărilor? Află din această poveste scurtă sf ce a ales să facă Franklin!


Singur

 

Niciodată nu poți să te obișnuiești cu gândul că ești singur.

Franklin e singur de peste 40 de ani. 40 de ani în care nimeni nu i-a spus bună dimineața sau noapte bună. În care nimeni nu i-a făcut un compliment sau l-a înjurat. 40 de ani în care singura voce pe care a auzit-o a fost vocea lui aspră și tristă.

– Aici nava de mici dimensiuni nr 01. Plutesc în derivă undeva în partea de Nord a MCG+01-02-015. Nu am coordonatele exacte. Ajutor…

Vocea lui Franklin se stinge după fiecare mesaj, ucisă de deznădejde. Nava lui plutește undeva aproape de un soare mic și roșu care îi umple interiorul cu o lumină sângerie. O singură umbră, departe de tot. Nimeni în jurul lui, nici vietate, nici obiect spațial. Doar Franklin, nava și soarele de un roșu nebun.

40 de ani de singurătate te pot împinge să faci o grămadă de lucruri. Franklin, în timp ce aluneca prin spațiu la viteze greu de imaginat, a învățat să cânte la vioară, a scris povești, a pictat și a citit toate cărțile pe care le avea la bord de mai bine de 5 ori. A învățat cum funcționează nava și îi cunoaște fiecare șurubel și piuliță. A învățat 5 limbi, pe care nu are cu cine să le vorbească. Cu toate astea, ar fi preferat să fie cel mai mare prost în viață, dar să aibă cu cine să schimbe o vorbă.

Când ziua artificială de pe micuța lui navă se porni, Franklin renunță. Renunță la speranța de a mai fi găsit. Renunță la nava lui micuță care i-a fost casă mai bine de 40 de ani. Renunță la tot.

Transmise pentru ultima dată tot ce s-a întâmplat. Era împăcat cu decizia luată.

– PS: Mai am 7 minute de oxigen în costum. Vreau să le folosesc privind ceva frumos..

Își puse costumul crem de astronaut și păși în anticameră. Își spuse o rugăciune în gând și deschise trapa către spațiul înghețat. Se desprinse încet de navă și se îndepărtă, apropiindu-se, plutind, de soarele însângerat.

Precum copilului i se taie cordonul care-l leagă de mamă, așa și Franklin rupse legătura care încă îl ținea legat de navă. Își luă rămas bun și, cu fiecare secundă, se pierdu în lumina puternică a soarelui…

– Aici Crucișătorul Marie III. Am detectat poziția. Ajungem în 10 minute.


Pentru mai multe povești scurte sf și horror, poți descărca culegerea de povești scurte #30in30 Din Întuneric.

Dacă îți plac poveștile mele, poți să îmi lași un like pe pagina de facebook, aici: facebook.com/mihai.fiction.

Credit Art: Ana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *