Ce se poate întâmpla înainte să adormi? Vezi în această poveste scurtă horror de ce ar trebui să te ferești ca să ai un somn liniștit.


Sub plapumă

 

Cu toții avem un ritual înainte de culcare. Chiar și tu.

Bei o cană de lapte sau un pahar cu apă. Te speli pe dinți. Citești sau te uiți la un serial. Te schimbi în hainele cu care dormi și pregătești așternuturile.

Oprești lumina. Te urci în pat și, eventual, butonezi telefonul înainte să îl setezi să sune pentru mâine dimineață. Scrolezi și ecranul îți luminează fața. Ești în siguranță. E târziu și ar fi timpul să dormi. Îți pui telefonul la încărcat, te învelești și îți închizi ochii.

E prea cald. Fără plapumă parcă e frig, dar cu ea, parcă e cald. Îți scoți un picior afară. Un compromis care te mulțumește. Dar nu îl lași mult acolo. Oh, nu.

O sămânță încolțește undeva adânc între sinapse și o pânză de gânduri îți trec prin fața ochilor.

Simți o atingere ușoară pe picior, transformată rapid într-o armată de paianjeni mici și ușori, care urcă lent, dar sigur, începând de la degete și continuând spre încheietură.

Simți o adiere blândă, care se metamorfozează în suflul cald al unui diavol care stă să muște cu prima ocazie, să-ți înfigă dinții putrezi în carnea suculentă și să te tragă după el în străfundurile pământului.

Dacă ești genul care are un curaj nesăbuit și își lasă piciorul să atârne peste marginea patului, poți să simți chiar și șerpuitul de sub. Solzi slinoși care se târăsc pe covor gata să se încolăcească și să strângă.

O mulțime de gânduri înfloresc cu spini, care te înțeapă și îți retragi piciorul înapoi sub plapuma protectoare. Nimic nu poate să îți facă rău acolo. Niciun monstru și niciun spirit malefic nu ar îndrăzni să tulbure acel scut pufos. 

Ești în siguranță. Închizi ochii și te lași purtat de valurile somnului. Totuși, simți cum ceva se joacă ușor cu părul tău. 

Noapte bună.


Pentru mai multe povești scurte horror, poți descărca culegerea de povești scurte #30in30 Din Întuneric.

Dacă îți plac poveștile mele, poți să îmi lași un like pe pagina de facebook, aici: facebook.com/mihai.fiction.

Credit Art: Sabrina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *