Ce poate fi mai rău decât să rămâi singur acasă și ușa de la baie să fie păzită de o umbră sinistră. Află din această poveste horror scurtă!


Umbra

 

Tălpile micuțe ale lui George se dezlipeau pe rând de pe gresia rece din camera de baie. Privea în sus spre geamul semitransparent către silueta neagră din fața ușii și respira greu, aburi groși ieșindu-i pe furiș din nări.

Cu câteva ore în urmă și-a luat rămas bun de la părinți. Au plecat în jurul orei 10, la o petrecere de adulți. George ar fi vrut să plece și el, dar ai lui au insistat că e o petrecere de oameni mari, o să se plictisească, și nu o să fie alți copii de vârsta lui acolo. Și mai mult, o să-i aducă prăjitură când ajung. George iubea prăjitura, cu mere, cu miere de albine, ciocolată și vanilie. De-abia aștepta să se trezească mâine dimineață și să ia în brațe caserola cu prăjituri.

Era prima dată când George rămânea singur fără ca cineva să aibă grijă de el. Era băiat mare acum. Și avea o datorie. El trebuia să aibă grijă de bunica lui, bolnavă și ținută la pat. După ce i-a dus un pahar cu lapte, a pupat-o pe ambii obraji și și-au urat noapte bună, George a spălat paharul și s-a pregătit de culcare. 

În mijlocul nopții s-a trezit. Fiori reci îi treceau pe spinare și, după câteva suflări în întuneric, a început să vadă aburi ieșind de sub năsucul lui de copil.

Îi era frig și tremura. Și auzea ceva.

A sărit din pat și a aprins lumina. Sigur s-au întors părinții lui de la petrecere mai devreme și au adus o grămadă de prăjituri. George a aprins toate becurile din casă, dar era singur. A deschis până chiar și ușa bunicii, care dormea pe patul ei înalt. Căruciorul cu rotile era la marginea patului, neclintit.

Trist și înfrigurat, George avea nevoie la baie. După ce și-a făcut treaba și s-a spălat pe mâini, ca un băiat mare, George voia să se întoarcă la somn când o umbră de dincolo de ușă l-a făcut să se oprească.

Mai înaltă decât tatăl său, umbra privea prin geamul semitransparent. George tăcu și își dezlipi pe rând tălpile de pe gresia rece din baie. 

Era liniște, bunica dormea, părinții erau la petrecere și George era prins în baie în spatele unei uși protejate de o umbră. 

Lumina se stinse și George simți o mână rece pe umăr.


Pentru mai multe povești scurte horror, poți descărca culegerea de povești scurte #30in30 Din Întuneric.

Dacă îți plac poveștile mele, poți să îmi lași un like pe pagina de facebook, aici: facebook.com/mihai.fiction.

Credit Art: Noemi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *